Handleidingen

Instellingen Online Back-up 

Om uw back-ups te beheren vanuit de software, moeten we eerst dit scherm activeren. Dit kunt u doen door met de rechtermuisknop te klikken op het MPSoft - Zorgeloze Back-up icon rechtsonderin op uw taakbalk en vervolgens op instellingen te klikken:

Instellinge online backup

U komt dan in het volgende scherm uit:

Algemene instellingen

Vanuit dit scherm kunt u controleren op updates. De software doet dit zelf ook automatisch. Als er een update beschikbaar is, zal de software dit zelf aangeven en installeren.
Als we naar het volgende tabblad, geavanceerd gaan komen we in het volgende scherm uit:

integriteitscontrole en proxy

Vanuit hier kunt een integriteitscontrole doen. Dit houdt in dat de software de bestanden op uw computer vergelijkt met de bestanden in de back-up en op die manier controleert of er geen fouten in de back-up zit. Binnen dit tablad kunt u ook naar het tablad Proxy gaan:

integriteitscontrole

Mocht u zich in een netwerk achter een proxy server bevinden, kan het soms nodig zijn om deze instellingen hier door te voeren. 

In het volgende tabblad komen we uit in het tabblad bandbreedte:

Bandbreedte beheer online backup

U kunt zowel de download (het binnenhalen van bestanden) als de upload (het versturen van uw bestanden) instellen. Op het moment dat de back-up namelijk bezig is, kan het zijn dat u een langzamere Internetverbinding ervaart. Door een limiet in de software in te vullen, heeft u hier geen last meer van. Het gevolg is wel dat de back-up langzamer verloopt dan zonder een limiet.

In het volgende tabblad beveiliging zien we het volgende:

beveiliging online backup

In dit tabblad kunt u aangeven of u de bestanden wilt beveiligen, zodat andere mensen niet zomaar bij uw bestanden kunnen komen. De bestanden zijn altijd beveiligd met uw gebruikersnaam en wachtwoord, maar ze kunnen als extra beveiliging dus ook nog gecodeerd worden.
De andere optie die u hier heeft is om aangemeld te blijven. Hierdoor hoeft u niet elke keer uw gebruikersnaam en wachtwoord in te typen als u gebruik maakt van de software en back-up.

Ervaringen

 Via de Zorgeloze Back-up dienst, hoef ik me geen zorgen meer te maken over mijn back-ups. Hierdoor durf ik veel meer met de computer te doen. Alles blijft toch bewaard!

 

- L. Zuur

 

Overzicht

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw mailadres in om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en acties.
 

S5 Box

Registreren

Kalender
Stel een vraag
1000 tekens over