Handleidingen

Online Back-up beheren

Om uw back-ups te beheren vanuit de software, moeten we eerst dit scherm activeren. Dit kunt u doen door met de rechtermuisknop te klikken op het MPSoft - Zorgeloze Back-up icon rechtsonderin op uw taakbalk en vervolgens op back-ups beheren te klikken:

Backup beheren

U komt dan in het volgende scherm uit:

Backup beheren

Vanuit dit scherm kunt u zien welke mappen er al in de back-up worden meegenomen. Ook kunt u vanuit dit scherm eenvoudig bestanden en mappen meenemen in de back-up door een vinkje voor de desbetreffende map of bestand te zetten. 

Als we bovenin op instellingen klikken komen we op het volgende scherm uit:

instellingen backup beheren

In dit scherm kunt u de frequentie van de back-up wijzigen en de bestandextensies welke wel of niet geback-upt moeten worden instellen.
De frequentie staat standaard op 1 uur. Uw systeem scant dan elk uur de bestanden en mappen en controleert of er nog wijzigingen zijn. Dit is ook een aanbevolen instelling.
U kunt de frequentie ook aanpassen om vaker of minder vaak te laten scannen op wijzigingen.

Het kan zijn dat u niet alle bestanden wilt meenemen in de back-up. Van bepaalde systeembestanden is het onnodig om een back-up te hebben. Deze worden dan ook standaard niet meegenomen in de back-up. Vanuit dit scherm kunt u zelf instellen of u dit wel of niet wilt.

Belangrijk: Op het moment dat u kiest voor directe back-up en u bent op dat moment aan het werk in een document, dan kan Zorgeloze Back-up hier geen back-up van maken. Dit geldt ook voor uw e-mail. Aan de andere kant het zo zijn, dat op het moment dat u een back-up aan het maken bent, dat u dan de e-mail niet kan openen, omdat een bepaald bestand in gebruik is. 

Ervaringen

 Via de Zorgeloze Back-up dienst, hoef ik me geen zorgen meer te maken over mijn back-ups. Hierdoor durf ik veel meer met de computer te doen. Alles blijft toch bewaard!

 

- L. Zuur

 

Overzicht

Nieuwsbrief

Vul hieronder uw mailadres in om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en acties.
 

S5 Box

Registreren

Kalender
Stel een vraag
1000 tekens over